Dlaczego Longlife

Diety Longlife bazują na filozofii anti-aging i powstają w oparciu o najnowsze wyniki badań opublikowane przez uznane, międzynarodowe autorytety z dziedziny dietetyki. Nasze diety odróżniają się przede wszystkim silnym i wyjątkowym prozdrowotnym działaniem. Wynika ono przede wszystkim z zastosowania zasad anti-aging zarówno przy układaniu menu jak i podczas przygotowywania potraw dla najbardziej wymagających odbiorców. Najważniejsze zalety wynikające ze stosowania diet Longlife to:

Diety Longlife wpływają korzystnie na urodę

Diety Longlife stanowią bogactwo najbardziej korzystnych kwasów tłuszczowych i silnych przeciwutleniaczy, które wpływają na poprawę ogólnego wyglądu. Odżywianie zgodnie z filozofią anti-aging to nie tylko lepsze zdrowie i optymalna masa ciała. To także wyraźnie korzystny wpływ na urodę. Poszczególne składniki zawarte w posiłkach aktywują procesy regeneracyjne i odmładzające. Poprawia się wygląd skóry – staje się ona bardziej nawilżona, wygładzona, promienna i pozbawiona niedoskonałości. Włosy nabierają blasku, przestają być matowe i nie wypadają. Także paznokcie stają się mocniejsze, nie łamią się i nie rozdwajają.

Diety Longlife pozwalają zachować optymalną masę ciała

Diety bazują przede wszystkim na produktach, które zawierają mniej kalorii, ale są bardziej sycące z powodu obecności błonnika. Są to głównie warzywa i owoce, stanowiące jednocześnie bogactwo witamin, składników mineralnych i przeciwutleniaczy. Odpowiednio skomponowane posiłki pozwalają na poprawę tempa metabolizmu, co umożliwia efektywniejszą redukcję tkanki tłuszczowej oraz oczyszczenie organizmu ze zbędnych produktów przemiany materii. Efekt? Możliwość uzyskania optymalnej masy ciała, która jest jednym z kluczowych elementów życia zgodnego z zasadami anti-aging.

Diety Longlife opóźniają proces starzenia

Podstawą diet Longlife są posiłki bogate w antyoksydanty. Są to naturalne związki zwalczające wolne rodniki, które przyczyniają się do przyspieszenia procesów starzenia. Badania naukowe wykazują, że nagromadzenie wolnych rodników w komórkach odpowiada za ich uszkodzenie. Nadmierna produkcja szkodliwych rodników widoczna jest przede wszystkim po 40. roku życia, gdyż mechanizmy enzymatyczne działają mniej skutecznie. Wolne rodniki degenerują tkanki, sprzyjają rozwojowi wielu chorób (m.in. nowotworowych), prowadząc w konsekwencji do śmierci.

Diety Longlife zmniejszają ryzyko powstawania chorób cywilizacyjnych

Diety Longlife dostarczają organizmowi najważniejsze składniki, dzięki którym możliwe jest utrzymanie zdrowia w bardzo dobrej kondycji. Posiłki w ramach diety Longlife to bogactwo witamin, minerałów oraz przeciwutleniaczy. Dzięki optymalnie dobranym składnikom, możliwe jest neutralizowanie wolnych rodników, normalizowanie poziomu stężenia glukozy oraz uzyskanie prawidłowych parametrów obu frakcji cholesterolu. To wszystko sprawia, że dieta Longlife zapobiega wielu chorobom cywilizacyjnym, m.in. nowotworom, cukrzycy typu II, nadciśnieniu tętniczemu oraz chorobom sercowo-naczyniowym, otyłości.

Diety Longlife poprawiają samopoczucie i zwiększają witalność

Diety Longlife gwarantują – dzięki odpowiednio skomponowanym posiłkom – natychmiastową poprawę samopoczucia oraz przypływ sił witalnych. Zapewnienie optymalnej masy ciała oraz oczyszczenie organizmu daje poczucie lekkości fizycznej. To wyzwala uśpione pokłady energii, które pobudzają do aktywnego trybu życia, stając się już integralną częścią „nowego etapu”. Pozytywnym efektem ubocznym procesu oczyszczania organizmu oraz uzyskania prawidłowej masy ciała jest wydzielanie się endorfin, dzięki którym następuje znaczna poprawa samopoczucia.