Longlife dla zdrowia

Diety Longlife zmniejszają ryzyko powstawania chorób cywilizacyjnych.

Diety Longlife to bogactwo witamin, minerałów oraz przeciwutleniaczy. Dzięki optymalnie dobranym składnikom, możliwe jest neutralizowanie wolnych rodników, normalizowanie poziomu stężenia glukozy oraz regulowanie obu frakcji cholesterolu. To wszystko sprawia, że diety Longlife pozwalają na utrzymanie zdrowia w bardzo dobrej kondycji oraz zapobiegają wielu chorobom cywilizacyjnym, m.in. nowotworom, cukrzycy typu II, nadciśnieniu tętniczemu oraz schorzeniom sercowo-naczyniowym, otyłości. Dostarczają organizmowi najważniejsze składniki, dzięki którym możliwe jest utrzymanie zdrowia w bardzo dobrej kondycji.

Diety Longlife opóźniają proces starzenia

Podstawą diet Longlife są posiłki bogate w antyoksydanty. Są to naturalne substancje zwalczające wolne rodniki, które przyczyniają się do przyspieszenia procesów starzenia. Badania naukowe wykazują, że nagromadzenie wolnych rodników w komórkach odpowiada za ich uszkodzenie. Nadmierna produkcja niszczycielskich rodników widoczna jest przede wszystkim po 40. roku życia, gdyż mechanizmy enzymatyczne działają mniej skutecznie. Wolne rodniki degenerują tkanki, sprzyjają rozwojowi wielu chorób (m.in. nowotworowych), prowadząc w konsekwencji do śmierci.

Diety Longlife poprawiają samopoczucie i zwiększają witalność

Diety Longlife gwarantują natychmiastową poprawę samopoczucia i przypływ sił witalnych, dzięki odpowiednio skomponowanym posiłkom. Zapewnienie optymalnej masy ciała oraz oczyszczenie organizmu daje poczucie lekkości fizycznej. To wyzwala uśpione pokłady energii, które pobudzają do aktywnego trybu życia, stając się już integralną częścią „nowego etapu”. W efekcie poprawia się samopoczucie, co dodatkowo jest potęgowane wydzielaniem się endorfin.